Om oss

Bolaget startades upp 1997 av Lars Johansson och organisationen består idag av ca 20 anställda som arbetar som tekniker, sotare, lärlingar och administratörer. Vi är medlemmar i Sveriges Skorstensfejarmästares Riksförbund. Bolaget drivs som ett självständigt bolag men är en del av Rebelliongruppen.

Vår största uppgift är att förebygga bränder i samhället och det gör vi genom lagstadgad sotning och brandskyddskontroll samt olika typer av besiktningar och rengöring av kanalsystem. Arbetsuppgifterna innebär att rengöra och kontrollera skorstenar, eldstäder och olika kanalsystem. Vi använder olika rensningsmetoder och det senaste är roterande undertryckssotning. Vi hjälper till med rådgivning om eldningsteknik och regler.

Skorstensfejarmästare Lars Johansson är arbetsledare över teamet med ekonomiskt ansvar för våra sotningsdistrikt.

Eftersom yrket innebär en del risker är arbetsmiljön en högst prioriterad del av vår verksamhet. Läs gärna mer om hur vi arbetar med detta under hållbarhet.

Framförallt så vill vi att alla ska må bra och tycka det är roligt att komma till jobbet. Vi har under lång tid haft en låg personalomsättning och ser alltid till att ha en god stämning inom gruppen. Det gör att vi kan hålla en hög servicegrad och har många nöjda kunder.
img

Våra partners

sbffStorstockholms brandförsvarfinspangvastra-sodermanlandstrangnas